Velkommen til Inge-Lise Vejlgaards hjemmeside

                             Galleri44

             Tlf.: 25751776

             CVR. 38300113


Her kan du løbende se mine nye og solgte malerier.


Bestilte portrætmalerier vises kun efter aftale.


Du er velkommen til at skrive en hilsen i min gæstebog.


Mine malerier er omfattet af loven om Copyright, ©

Med venlig hilsen Inge-Lise Vejlgaard

----------------------------------------------------------

Hvor forskelligheder mødes


©Af Kirsten-Marie Hedeland, tv programvært på ”Kunst for Tiden” og kunstskribent, december 2013.


Inge-Lise Vejlgaard er meget impulsiv i sit valg af farver, motiver og materialer. Hun kan lide den frie mulighed, der ligger i at kunne fortolke, formidle og udtrykke sig uden at skele til hvor rammerne er. I Inge-Lises billedunivers møder man en mangfoldighed og en stor lyst til at sammensætte og lege. Hun finder glæde ved farverne og har en bred form af variation i sin stil.

 

Der er en nysgerrig bevægelighed i hendes billeder, som spænder vidt fra nord til sydpol og alt derimellem. Hun får udforsket og afprøvet og skubber sig selv rundt i sin skaberglæde. Hendes billeder er mere umiddelbare genkendelige og noget vi kan forholde os til.

De bliver præsenteret for os nærmest som delelementer taget ud af den store sammenhæng – strittende i forskellige retninger, hvor vi selv kan prøve at sammensætte og hente en hel fortælling ud. Der er i den grad lagt op til den frie fortolkning og tænkning. Det er ligesom en legeplads hvor legekammerater mødes og har det sjovt til trods for deres forskellighed og oprindelse.

 

Inge-Lise Vejlgaard virker som om hun hele tiden er på vej hen til de grænser, som venter på at blive overtrådt og på vej til nye opdagelser, som hendes nysgerrighed leder hende hen til. Med de konstante stilskift, som hun foretager, risikere hun ikke at blive fastlåst på samme sted uden mulighed for at udvide sin horisont.

For Inge-Lise er det måske ikke så meget det endelige resultat, som for hende er det vigtigste, men snarere vejen derhen, fordybelsen og processen, hun finder den store glæde ved. I de forskellige udtryk, former, farver og motiver og de mange kompositionsmuligheder, blander vores sanseindtryk sig til én samlet opfattelse af det rum, vi befinder os i, når vi træder ind i hendes billedunivers, nemlig glæde og lyst til at kigge nærmere. Hun pirker ved vores nysgerrighed og det er en fornøjelse at opleve hendes brug af den brede pensel, som har et skaft på flere meter, så hun kan nå langt ud i det billedelige udtryk og langt ind i en fortælling. 

 

Selvom Inge-Lise Vejlgaard har malet i mange år, er det som om hendes rejse i det kunstneriske land kun lige er begyndt, for hendes skaberglæde og nysgerrighed er ligeså intens og nærværende som var det første gang, hun stod foran lærredet med penslen i hånden.